ALTC Joy Jaagpad || Jaagpad 48 || 1059 BP Amsterdam || ­ 020 341 31 51 info@joyjaagpad.nl Volg ons op Facebook en Instagram

 

Van september 2017 tot 1 april 2018 is Joy Jaagpad gesloten voor een grote verbouwing. Het hele park gaat op de schop en we krijgen een gloednieuw clubhuis. Op deze pagina staat allerhande informatie over de verbouwing.

Waarom de verbouwing?
We moeten 7 meter opschuiven vanwege het project Zuidasdok en de nieuwe fly-over van de A10. We maken van de nood een deugd: de verbouwing van het park geeft ons de gelegenheid om een nieuw clubhuis neer te zetten. Want laten we eerlijk zijn – het oude clubhuis en de faciliteiten waren een tikkeltje ouderwets aan het worden.

Wanneer begint de verbouwing en wanneer is het klaar?
Op 4 september zijn we begonnen en vanaf toen is het park gesloten. Alle banen zijn dicht en er kan dan ook niet meer getennist worden. De hele winter wordt hard doorgewerkt om het park en het nieuwe clubhuis op 1 april 2018 te openen.

Wie doet wat?
Het tennispark met de banen en alles eromheen (zoals het hekwerk en de lichtmasten) is eigendom van de gemeente. Dit zullen zij dus verbouwen (en daarna onderhouden). Het nieuwe clubhuis is eigendom van Joy Jaagpad en wordt door onszelf gebouwd. Uiteraard doen we dat niet helemaal zelf: voor het ontwerp is een architectenbureau ingeschakeld en de bouw wordt door een aannemer gedaan.

Hoe komt het nieuwe park eruit te zien?
Heel mooi natuurlijk! De indeling wordt iets anders (zie hieronder), maar in essentie blijft het park hetzelfde: we houden 15 gravelbanen en alle banen worden verlicht. Door de nieuwe indeling is het makkelijker om bij een aantal banen te kijken. Ook komt er een speelplaats voor de kinderen en een fietsenstalling op het park. Het nieuwe clubhuis komt (ongeveer) waar nu baan 11 ligt.

Joy plattegrond nieuwe parkEn het clubhuis?
Dat wordt (minstens) net zo mooi! Hieronder zie je een impressie van de binnenkant. De bouwcommissie is met de architect hard bezig geweest om een schitterend ontwerp te maken. Hierbij is met alles rekening gehouden: meer oppervlakte, goed zicht op de banen, een groot en zonnig terras, alle nodige faciliteiten, duurzaamheid, noem maar op.

Bovenal wordt het een gezellig clubhuis waar de Joy sfeer tot recht komt: geschikt om overdag of ‘s avonds rustig een kopje koffie te drinken met je tennisvrienden, maar ook om ‘s nachts de voetjes van de vloer te laten gaan op beukende beats, zwoele zwijmelliedjes en Hollandse hits. Voor ieder wat wils!

Impressie binnenkant clubhuisEn als ik nog meer wil weten?
We zullen gedurende de verbouwing updates plaatsen op de website en op social media (Facebook en Instagram). Alle vragen die je hebt zijn van harte welkom: mail ons en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden! Vragen over de financiën kun je richten aan de penningmeester.