Ga naar hoofdinhoud
ALTC Joy Jaagpad || Jaagpad 48 || 1059 BP Amsterdam || ­ 020 341 31 51 info@joyjaagpad.nl Volg ons op Facebook en Instagram

Een nieuw Clubhuis voor Joy Jaagpad

In 2017 en 2018 werd het park van Joy Jaagpad in zijn geheel verplaatst vanwege project Zuidasdok. Omdat het ‘oude’  clubhuis inmiddels 40 jaar oud, sterk verwaarloosd en te klein was greep het bestuur dit moment aan om een nieuw clubhuis te bouwen. Samen met architectenbureau krft (in dezelfde tijd winnaar van een architectuurprijs voor de aanbouw van het Singermuseum in Laren) en aannemer J.C. Nieuwenhuizen (onder anderen bouwer van de ‘ui’ op het Mercatorplein) werd een ontwerp gekozen en de planning gemaakt. Dat we de financiering voor elkaar kregen lukte vooral dankzij bijdragen en donaties van de leden, door de inspanningen van enkele leden voor een acceptabele schadeloosstelling van Rijkswaterstaat en door een ruimhartige subsidie van de Gemeente Amsterdam.

Het idee achter het nieuwe clubhuis: een open, licht en duurzaam gebouw mét behoud van de beroemde Joy-sfeer en de uitstraling van een strandtent. Om dit naar onze smaak te realiseren werd een Bouwcommissie gevormd die (na grondige selectie) samen met architect krft aan de gang is gegaan om van idee naar ontwerp te gaan. Dit realiseerde bijvoorbeeld in deze ‘artist impression’:

Nadat het ontwerp definitief was goedgekeurd is de aannemer aan de slag gegaan. Dat het gebouw er binnen acht maanden stond in de winter van 2017/2018 was mede te danken aan de goede onderlinge samenwerking tussen gemeente, architect, aannemer, bouwcommissie, bestuur en – ook weer – alle vrijwilligers. Ook voor de finesse – de inrichting – tekenden een aantal leden in de Interieurcommissie. Het bleek geen kleine uitdaging, maar het resultaat mag er zijn: een mooi, groot, licht clubhuis met een groot, zonnig terras. Uiteraard is ook aan duurzaamheid gedacht. Niet alleen met goede isolatie en duurzame materialen, maar ook door middel van een groendak, een warmtepomp en zonnepanelen.

In april 2018 was de feestelijke opening met onder andere een clinic van tennislegende Paul Haarhuis.

De eerste twee seizoen in ons nieuwe clubhuis zijn ondertussen al achter de rug. Het clubhuis valt bij iedereen goed in de smaak: tijdens de toernooien en competities wordt er volop in en buiten het clubhuis naar wedstrijden gekeken onder het genot van een hapje en drankje. Buiten de tennisactiviteiten om word het clubhuis door leden en commissies gebruikt om in te vergaderen of te werken. En natuurlijk, naar goede Joy-traditie, is ook de dansvloer al vele malen gebruikt tot in de kleine uurtjes. Op naar nog vele mooie Joy-jaren in en om ons clubhuis!

Back To Top