Ga naar hoofdinhoud
ALTC Joy Jaagpad || Jaagpad 48 || 1059 BP Amsterdam || ­ 020 341 31 51 info@joyjaagpad.nl Volg ons op Facebook en Instagram

Wanneer kan ik me inschrijven voor de competitie?

Inschrijving voor de voorjaarscompetitie kan vanaf begin oktober tot begin november. Inschrijving voor de najaarscompetitie kan vanaf begin april tot begin mei. De inschrijving verloopt uitsluitend via e-captain. Je krijgt een mailtje vanuit de club wanneer je je kan inschrijven en het komt ook op de website te staan. Zorg ervoor dat je mailgegevens in e-captain up to date zijn zodat je het mailtje ook daadwerkelijk krijgt.

Kan ik alvast per mail aangeven bij de TC dat ik competitie wil spelen?

Nee, je kan je alleen inschrijven via e-captain in de periode die is aangekondigd. De TC hanteert een strenge deadline: te laat inschrijven betekent dus dat je moet uitgaan van een plaats op de reservelijst!

Het is half november/december, ik heb de mail gemist, kan ik alsnog op de lijst om competitie te spelen?

Helaas, we moeten een grens trekken en een start maken met de indeling van de teams. Er zijn ieder jaar een paar honderd leden die zich wel op tijd opgeven en die hebben voorrang bij de indeling op de mensen die zich te laat opgeven. Je kan je nog wel aanmelden voor de reservelijst.

Ik ben te laat met opgeven, maar speel al jaren in hetzelfde team, ik ga er van uit dat ik gewoon weer mee mag doen in dat team.

Dit is niet het geval. Wij kunnen niet van een paar honderd leden bijhouden of ze zich wellicht vergeten zijn op te geven. Als je te laat bent, kun je dus niet vanzelfsprekend je plekje in je oude team opeisen en geldt dezelfde regel voor ieder ander die te laat is met aanmelden. Niet op tijd opgegeven betekent dus een plek op de reservelijst.

Hoe geef ik me op voor de reservelijst?

Dit kan alleen via e-captain, voor de voorjaarscompetitie van december t/m half maart, voor de najaarscompetitie van juni t/m half augustus. Daarna is de reservelijst gesloten. Niet volledige aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.

Wanneer wordt bekend of en met wie ik ingedeeld ben in een team?

Het streven is om de definitieve indeling van de voorjaarscompetitie eind januari en van de najaarscompetitie begin juli bekend te maken. Iedereen die zich heeft aangemeld ontvangt een mail in welk team je bent ingedeeld of dat je op de reservelijst bent geplaatst.

Ik heb nog geen mail gehad, betekent dit dat ik niet ben ingedeeld?

Ook de mensen die niet zijn ingedeeld krijgen een mail. Indien je eind januari nog geen mail hebt gehad is het zinvol contact op te nemen met de TC, mogelijk is er iets mis gegaan bij je inschrijving. Weet je zeker dat je je via e-captain hebt ingeschreven? Je krijgt hier altijd direct per mail een bevestiging van. Je kunt wel altijd nog op de reservelijst geplaatst worden, zie daarvoor een van de vragen hierboven welke gegevens je moet aanleveren en waar.

Wij zijn een groep vrienden en willen ons graag aanmelden als competitieteam, is dit mogelijk?

Nee, dit is niet mogelijk. Ieder jaar moet iedereen zich individueel opgeven voor het spelen van competitie. Hierbij kun je wel je voorkeur aangeven voor mensen om mee samen te spelen. Echter komen er jaarlijks maar beperkt plekken vrij in de teams, dus kunnen we daar niet altijd rekening mee houden. De kans dat een geheel nieuw team kan starten is nihil.

Wij zijn een competitieteam dat speelt bij…. DDV/Buitenvelder/Tiebreakers/een club buiten Amsterdam… wij willen graag lid worden van Joy Jaagpad en samen bij jullie competitie komen spelen, is dat mogelijk?

Zie vorige vraag, nee dit is niet mogelijk.

Waarom kunnen er niet meer teams ingeschreven worden, er staan zoveel mensen op de wachtlijst?

De KNLTB heeft een maximum gesteld aan het aantal teams dat je als club mag inschrijven per aantal beschikbare banen. Door flexibele begintijden kunnen we al meer teams inschrijven dan eigenlijk is toegestaan, maar we zitten zowel op zaterdag als zondag aan onze maximale capaciteit. Meer teams inschrijven is helaas niet mogelijk.

Ik wil graag lid worden van jullie club, maar alleen als ik garantie heb dat ik competitie mag spelen.

We willen graag nieuwe enthousiaste spelers bij Joy Jaagpad, echter hebben we een wachtlijst voor het spelen van competitie. We kunnen je dan ook geen garantie geven dat je direct competitie kan spelen. Voor spelers met een speelsterkte 5 tot en met 8 is er een wachttijd die kan variëren tussen de 1 en 3 jaar. Waarbij geldt hoe beter je bent hoe meer kans je hebt omdat er nu eenmaal meer mensen met speelsterkte 7 en 8 zijn dan met speelsterkte 5. Met een speelsterkte 9 word je sowieso niet ingedeeld en adviseren we je om eerst minimaal een jaar toernooien te spelen. Na een jaar wedstrijden spelen word je automatisch een 8. Spelers met een speelsterkte 1 t/m 4 en dan zeker mannen, kunnen soms wel direct geplaatst worden (mits ze zich voor 1 november hebben opgegeven). Voor spelers met een speelsterkte 1 t/m 4 wordt geadviseerd om contact op te nemen met de TC om de mogelijkheden te horen. Voor spelers 5 t/m 9 heeft het geen zin om per mail contact op te nemen met de TC, er is sowieso een wachtlijst.

Hoe wordt de indeling gemaakt, hoe gaat de volgorde voor de wachtlijst?

Het is ieder jaar voor de TC een hele klus om de indeling van de teams te maken, waarbij wij ons best doen het iedereen zo veel mogelijk naar de zin te maken. Echter doordat er ieder jaar meer inschrijvingen zijn voor de competitie is dit helaas niet altijd mogelijk. Om een idee te geven: bij het aantal teams dat opgegeven wordt bij de KNLTB en de klasses die aangevraagd worden wordt uitgegaan van de resultaten die het jaar ervoor behaald zijn.

Bij de indeling van de teams wordt in eerste instantie gekeken wie zich van het jaar ervoor weer ingeschreven hebben. Daarna worden de lege plekken aangevuld met de spelers van de wachtlijst. Wie gekozen wordt van de wachtlijst hangt van een aantal factoren af: passende speelsterkte, hoe lang staat iemand al op de wachtlijst, heeft iemand het jaar ervoor vaak ingevallen bij de competitie en zet iemand zich in voor de vereniging. Er is niet een eenduidige manier, maar wij proberen dit zo eerlijk mogelijk te verwerken en zo veel mogelijk mensen een kans te geven.

Mogen wij zelf een nieuwe speler voordragen voor ons team?

Voor de hoogste gemengde en heren teams op zowel zaterdag als zondag geldt dat er weinig geschikte spelers op de wachtlijst staan en dat de TC in overleg met de teams de teamsamenstelling maakt. Vaak zoeken deze teams zelf nieuwe spelers omdat zij zelf het beste de goede match kunnen maken.

Voor alle overige teams geldt dat de TC de indeling maakt. Hierbij kan iedereen wel een voorkeur aangeven, maar er wordt niet automatisch een nieuw bevriend lid in een team geplaatst omdat mensen van de wachtlijst anders nooit aan de beurt komen. Bij het opvullen van de lege plaatsen wordt altijd eerst uitgegaan van de wachtlijst.

Ik sta al 2 jaar op de wachtlijst, hoe maak ik de meeste kans om volgend jaar geplaatst te worden?

Probeer allereerst je speelsterkte te verbeteren. Als je een 7 bent maak je al meer kans dan als je een 8 bent. Ook zal je als je een 7 bent vaker gevraagd worden om in te vallen. Zorg dat je vaak beschikbaar bent om in te vallen. Als je regelmatig naar de toss-avonden gaat en de recreatieve toernooien (zoals het openingstoernooi en pinkstertoernooi) doe je contacten op en heb je meer kans om gevraagd te worden om in te vallen. Bij het indelen geven we een voorkeur aan mensen die vaak ingevallen hebben, ook is de kans dan groter dat bij het leegkomen van een plekje een team aangeeft dat ze jou er graag bij willen hebben.

Doe actief iets voor de club. Het lid zijn van een commissie is geen garantie voor het spelen van competitie, maar zeker als je een actief commissielid bent vergroot het wel je kans.

Dus als ik vorig jaar ingedeeld was en me op tijd opgegeven heb, heb ik gegarandeerd een plekje?

Dit is vrijwel altijd het geval, al zijn er een paar uitzonderingen.

Door het promoveren, degraderen of opheffen van teams (doordat zich niemand meer van een team inschrijft) kan het voorkomen dat er enkele spelers over blijven, we doen ons best die te plaatsen, echter is er niet altijd een passend team beschikbaar en bestaat de kans dat je dan toch op de reservelijst komt.

Daarnaast komt het enkele keren voor dat een speler in het vorige competitiejaar onsportief gedrag heeft laten zien en niet meer wordt ingedeeld in de competitie. Bijv.: lage motivatie, niet houden aan de regels van de KNLTB/club of TC, onbehoorlijk gedrag, niet komen opdagen etc.

In zeer enkele gevallen wordt iemand ook teruggeplaatst op de reservelijst als blijkt dat de speler het niveau van competitie-spelen absoluut niet aankan. Dit blijkt als de afgelopen jaren in de laagste competitieklasse geen enkele wedstrijd gewonnen is, er sprake is van een speelsterkte boven de 8.99 of medespelers uit een team aangeven dat iemand niet het niveau heeft om competitie te spelen. Vaak is er bij deze spelers ook sprake van ongemotiveerd gedrag.

Is het mogelijk om op een andere dag dan in het weekend competitie te spelen?

Er zijn een aantal andere vormen van competitie. Zoals de vrijdagmiddag voor de jeugd, een dinsdagochtend damesdubbel competitie, een veteranencompetitie op de vrijdag etc. Dit zijn vrijwel altijd competitievormen die overdag plaatsvinden en die gelden voor bepaalde leeftijdscategorieën (jeugd, 35+, 55+ etc). Bij de najaarscompetitie is het alleen mogelijk om in het weekend te spelen: op vrijdagavond en zaterdag overdag.

Bij de voorjaarscompetitie biedt Joy de volgende competitievormen aan:

– dinsdagochtend (35+) uitsluitend dubbelcompetitie dames
– vrijdagochtend (50+) uitsluitend dubbelcompetitie heren
– vrijdagavond (25+) uitsluitend dubbelcompetitie gemengd/dames/heren
– zaterdag-overdag (17+)
– zaterdagavond (30+) uitsluitend dubbelcompetitie gemengd/dames/heren
– zondag-overdag (17+)

Op de website van de KNLTB kun je zien welke competitievormen er in onze regio (Regio IJmond) worden georganiseerd. Indien je met een groepje je wilt aanmelden voor een bepaalde competitievorm op een doordeweekse dag, dan kun je, uiterlijk eind november, contact opnemen met de TC, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Back To Top