ALTC Joy Jaagpad || Jaagpad 48 || 1059 BP Amsterdam || ­ 020 341 31 51 info@joyjaagpad.nl Volg ons op Facebook en Instagram

Wat is Cardiotennis?

CardioTennis is een workout op tennisgebied. Als individu ben je in een groep met je eigen doelstellingen bezig. Het doel is het verbeteren van je conditie en het verbranden van calorieën. Dit alles gebeurt met controle van een hartslagmeter: je traint in de voor jou specifieke hartslagzone (65-85%) onder leiding van een leraar op motiverende muziek. Je werkt de gehele training met racket en de training wordt op een normale tennisbaan gegeven.

Cardiotennis op Joy

Gedurende het winterseizoen zal er vanaf 14 november op woensdagen van 19.00 tot 21.00u cardiotennis worden aangeboden voor de winterleden van Joy. Check de activiteitenkalender voor alle data. Per avond zijn er twee lessen van een uur; elke les biedt plaats aan maximaal 12 leden. De lessen worden gegeven door Mike Simon en Kris Portael van SimonTennis (gediplomeerd cardiotrainers) en zijn alleen toegankelijk voor winterleden van Joy Jaagpad. Je hoeft alleen je racket mee te nemen; SimonTennis verzorgt alle benodigde materialen.

CardioTennis gaat altijd door, weer of geen weer – als het regent, sneeuwt of vriest worden de tennisschoenen ingewisseld voor hardloopschoenen, en wordt de training verplaatst naar het hardloopcircuit waar we aan de conditie gaan werken. Als dit het geval is wordt dit ‘s middags gemaild.

Opzet en inschrijving

Je kunt je wekelijks aanmelden via deze link. De aanmelding wordt op maandagochtend geopend. First come, first serve – we hebben beperkt plek dus zorg dat je er snel bij bent. We beginnen met alle niveaus door elkaar; bij veel aanmeldingen gaan we kijken hoe we dit op niveau kunnen indelen en eventueel het aantal plaatsen kunnen uitbreiden.

Op dinsdagavond word je gemaild of je ingeloot bent voor die week. Als je bent uitgeloot betekent dit niet dat je volgende week meer kans hebt; zorg dus elke week dat je er snel bij bent zodra de inschrijving is geopend!

Vanwege het beperkte aantal plekken verwachten we dat je ook echt komt als je je inschrijft. Als je zonder geldige reden niet op komt dagen kom je voor de week erna op de ‘zwarte lijst’ en krijgen anderen voorrang. De week erna staat alles weer op nul, en maak je weer net zoveel kans als ieder ander winterlid.